Chore zatoki
Polecamy lekarzy, zdrowe przepisy, najlepsze diety pudełkowe, witaminy. Podpowiadamy, jak zadbać o zdrowie.
- Dyszka
Re: Chore zatoki
Na zatoki doskonale sprawdza się płukanie nosa roztworem z wody utlenionej. Do 5 ml soli fizjologicznej dodaj 5 kropel wody utlenionej. Mieszankę podaj sobie aplikatorem na leżąco z odchyloną głową. Najpierw raz dziennie, jak się przyzwyczaisz to dwa, a nawet trzy razy dziennie. Wszystko, co Ci się odklei wypluj.
- Dyszka
Poczytaj sobie o właściwościach wody utlenionej w książce Uzdrawiająca moc wody utlenionej – będziesz w szoku, jak dużo chorób można wyleczyć dzięki wodzie utlenionej
etja olejki opinie
etja olejki opinie
- Nala88
Są specjalne preparaty płukające zatoki, Druga sprawa jeżeli są takie kłopoty to powinno sie iśc do laryngologa a nie działać na własną rękę. A apropos wody, to jaką wode pijecie? Ja np staram sie pić wodę ze szklanych butelek jak np Iwoniczanka https://iwoniczanka.pl
- bryza
Problemy z zatokami mogą mieć różnego rodzaju podłoże. Mój mąż najczęściej ma problem z zatokami na tle alergicznym. Brał już chyba wszystkie możliwe i dostępne leki ale pomagały tylko na jakiś czas. Pewnego razu, jak rozmawiałam z koleżanką to okazało się,że ona dzięki Kwartentina pozbyła się tego problemu. Tylko co to takiego jest? Podesłała mi ten link https://top-supplementen.nl/kwartsetine ... problemen/. Okazało się,że ma ona silne działanie przeciwutleniające, przeciwzapalne i przeciwalergiczne . Czyli dokładnie to czego potrzebuję
- birdy
Wydaje mi się, że rozsądnym rozwiązaniem jest sprawdzanie i przede wszystkim weryfikacja leków, na przykład na tej stronce dexak gdzie znajdziecie multum informacji na temat leków, naprawdę wam wszystkim polecam, bo moim zdaniem warto sobie sprawdzić.
- Krystian
Ja mam skłonność do infekcji zatok. Jak tylko zrobi się zimno to zaraz mam katar. W zasadzie teraz sa różne sposoby na odetkanie nosa i ulżenie chorym zatokom. U mnie np sprawdza się irygacja zatok. Mam taką specjalną butelkę w której rozrabia się roztwór do płukania zatok. Taki zestaw możecie kupić w aptece https://www.apteka-leki.pl/ . Działa naprawdę spoko bo oczyszcza i odtyka nos
- suselka
zapalenie zatok to prawdziwy koszmar, nawet uszy mnie pobolewają nie raz, dobrze że chociaż z tym dzięki kroplom lix szybko sobie radzę, bo mają przeciwbólową lidokainę, ale odetkanie zatok i nosa to już nie taka prosta sprawa
- dalixa
mi zawaliło nieźle zatoki i poszło nawet na uszy, dobrze ze lix miałam po poprzedniej infkcji więc sobie do ucha zakropliłam i jakoś przeszło, jeszcz walczę z zatokami, robię płukanki i jakoś tż powoli do przodu
- Kinga
Wiecie co ja naprawdę próbowałam już w różny sposób ratować się w czasie męczącego kataru, szczerze - z różnym skutkiem. Zdecydowanie najlepiej sprawdza się u mnie spray Apicold Mint, który uważam za soje odkrycie tego roku Teraz sięgam po niego zawsze, kiedy mam zatkany nos.
- dalixa
jak ni muszę to nie idę, dostać się do specjalisty od ręki nie jest łatwo, prywatni to jednak spory koszt próbuję najpierw domowych sposób i aptecznych, dopiero potem lekarz. Lix sobie spróbuj, ma lidokainę przeciwbólową, szybko uśmierzy ból.
- turkus
Częstym problemem u dzieci jest przerośnięty migdałek po chorobie. Trzeba się wtedy udać do laryngologa. Brak wizyty u lekarze może skutkować poważnymi powikłaniami zdrowotnymi. Ciekawą ofertę znalazłam tu: https://optimum.pl/glowa-i-szyja/konsul ... ryngologia Moim zdaniem zdecydowanie warto zapisać się na taką wizytę.
- bryza
A wiecie, że nawet małe dzieci zaczynają mieć problemy z zatokami? Niestety mimo iż tak do końca nie mają ich wykształconych to problemy takie mogą pojawić się u zupełnie małego dziecka. Tak właśnie stało się w przypadku naszego syna. Wiadomo, że żadnych leków nie dostanie więc aby mu jakoś ulżyć stosujemy taki aspirator katarek który bardzo nam pomaga w przypadku gdy syn ma bardzo zapchany nosek
Post autor: luiśka »
synek się przeziębił i niestety poszło mu w zatoki, bierze leki i koniecznie kilka razy dziennie nebulizacje plus marimer baby hipertoniczny do nosa http://marimer.pl/produkty/marimer-baby-hipertoniczny/ świetnie sie sprawdza przy zatokach, pomaga udrażniać
Przejdź do
- Forum
- ↳ Biżuteria
- ↳ Kosmetyki
- ↳ Lekarstwa, suplementy
- ↳ Lekarze
- ↳ Kosmetyka
- ↳ Moda
- ↳ Sport
- ↳ Zdrowie
- ↳ Firmy
- ↳ Usługi