Inwestycja w mieszkanie

Inwestycje w nieruchomości, urządzenie mieszkania, porady remontowe, oferty.
Awatar użytkownika
samson_99

Inwestycja w mieszkanie

Post autor: samson_99 »

Siemka :P
Zapytam z ciekawości, uważacie że lepiej jest kupić czy wynajmować mieszkanie? Przyznam się wam, że od jakiegoś czasu oglądam mieszkania na sprzedaż Świdnica i coraz poważniej myślę o takiej inwestycji. Możecie mi nieco opowiedzieć o procesie, formalnościach? Byłoby świetnie.
Ziółkowski

Re: Inwestycja w mieszkanie

Post autor: Ziółkowski »

Oczywiście, że lepiej kupić niż wynajmować mieszkanie. To co płacisz komuś możesz płacić jako ratę kredytu i powoli spłacać swoje, mieszkając u kogoś to mieszkanie nigdy nie będzie Twoje. W przypadku kupna wiadomo jak to wygląda. Wynajmowanie to tylko przepalanie budżetu i jedyny sens ma wtedy, gdy nie posiadamy odpowiedniej zdolności kredytowej. Sam kupiłem mieszkanie, pomogło mi w tym biuro nieruchomości warszawa i ze współpracy jestem naprawdę zadowolony.
Awatar użytkownika
martek

Re: Inwestycja w mieszkanie

Post autor: martek »

Inwestycja w mieszkanie to jest akurat dobry pomysł i jak najbardziej opłacalny. Dlatego sama kupiłam mieszkanie w Warszawie, które teraz wynajmuję. Na zadbanym osiedlu, z profesjonalnym zarządcą per modum i też w dobrej lokalizacji. Dlatego szybko znaleźli się chętni na wynajem. To był dobry pomysł.
ODPOWIEDZ