Zarządzanie nieruchomościami

Znalazłeś najlepszą ofertę na lot last minute? Daj znać!
Gość

Zarządzanie nieruchomościami

Post autor: Gość »

Chcę wynajmować swoje mieszkanie, ale kompletnie nie mam czasu na szukanie najemców, podpisywanie umów i zajmowanie się drobnymi naprawami. Znajomy zasugerował mi, żebym zatrudniła zarządcę nieruchomości, bo to podobno spora oszczędność czasu i nerwów. Zastanawiam się jednak, jak wybrać odpowiednią osobę lub firmę? Czy warto zaufać dużym firmom zarządzającym, czy lepiej postawić na kogoś lokalnego? Jakie pytania warto zadać na pierwszym spotkaniu, żeby upewnić się, że współpraca będzie satysfakcjonująca?
Awatar użytkownika
ziuta82

Re: Zarządzanie nieruchomościami

Post autor: ziuta82 »

Przygotowujesz nieruchomość pod wynajem? Ekspertyza rzeczoznawcy budowlanego pomoże ocenić, czy budynek spełnia wszystkie wymagania techniczne i co należy poprawić. Warto zapoznać się z usługami, które oferuje rzeczoznawca budowlany Kraków.
kazior

Re: Zarządzanie nieruchomościami

Post autor: kazior »

Jeśli myślisz o zarządcy, serio rozważ coś w stylu Per Modum. Kumpel od lat korzysta z ich usług i mówi, że to oszczędność czasu i nerwów. Oni ogarniają wszystko: znalezienie najemców, pilnowanie płatności, a nawet drobne naprawy czy większe remonty. Co więcej, są przejrzyści – wiesz, za co płacisz, a każda decyzja jest konsultowana. To daje spokój, bo nie musisz się martwić, czy coś nie wyskoczy znienacka. Na spotkaniu warto dopytać, jak działają w sytuacjach awaryjnych i jak podchodzą do windykacji, jeśli najemcy zalegają z czynszem. Taki zarządca to game changer przy wynajmie.
ODPOWIEDZ