Ile ziemi potrzebuję na m²?

To przestrzeń dla wszystkich ciekawych tematów, które Cię interesują i o których chcesz porozmawiać. Sprawdź!
Wojtek1985

Ile ziemi potrzebuję na m²?

Post autor: Wojtek1985 »

Planuję rozpocząć nowy projekt ogrodniczy i zastanawiam się, jaką ilość ziemi będę potrzebował na określonym obszarze. Przede wszystkim chciałbym wiedzieć, jakie czynniki należy wziąć pod uwagę przy obliczaniu potrzebnej ilości ziemi. Czy wielkość powierzchni ma tutaj kluczowe znaczenie, czy może ważniejsze są inne aspekty, takie jak głębokość gleby czy rodzaj roślin, które zamierzam posadzić?

Dodatkowo, czy są jakieś szczególne wytyczne lub normy, które pomogą mi w wyliczeniach, zwłaszcza jeżeli planuję zasadzić różne rodzaje roślin w różnych częściach ogrodu? Chciałbym też wiedzieć, jak mogę ocenić, ile ziemi kupić, biorąc pod uwagę jej strukturę i właściwości, takie jak pH czy zawartość składników odżywczych. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki, które pomogą mi w podjęciu świadomej decyzji.

Przeczytałem coś takiego - https://domwpraktyce.pl/ile-ziemi-na-m2/ - czy to jest dobre?